De populairste sporten in Argentinië

De Argentijnen houden van sport. Natuurlijk staat voetbal dubbel en dwars op nummer één. Maar welke sporten worden verder beoefend en gevolgd? In dit blog vertel ik over de populariteit van verschillende sporten.


Welke sporten volgen de Argentijnen?

Met stipt op nummer één vinden we voetbal. Voetbal is hier het gesprek van de dag en mensen lopen graag rond in het trainingspak van hun favoriete club. Op de tweede plaats vinden we verschillende sporten, deze sporten worden vooral gevolgd omdat er een Argentijn of Argentijns team meedoet in de wereldtop. Hier vinden we dan ook hockey. Zoals wij weten zijn de Argentijnse vrouwen goed in hockey en komen wij ze vaak tegen in de finale. De laatste tijd is ook tennis zeer populair, dit met dank aan De Potro en basketbal dankzij Manu  Ginóbili. Boksen en rugby worden ook veel gevold en beoefend. De sport Polo, vooral gespeeld in Argentinië, is populair onder de mensen die veel geld hebben. Het is duur om een polo wedstrijd te kunnen bijwonen en op de televisie wordt het niet uitgezonden.

Sporten in Argentinië

Welke sporten beoefenen de Argentijnen?

De Argentijn leeft een erg sociaal leven en maakt van het sporten dan ook graag een sociale bijeenkomst. Veel vriendengroepen huren eens per week een voetbalveld en komt samen op te voetballen. Er zijn ook veel vrouwen die hier voetballen en hetzelfde doen. Er wordt ook basketbal gespeeld op pleintjes buiten. Hockey wordt veel door vrouwen beoefend, tevens, is pilates razend populair onder de vrouwen. Er worden ook yoga lessen gegeven maar in tegenstelling tot in Nederland is pilates populairder in Argentinië. CrossFit is sinds een paar jaar een dagelijkse bezigheid van veel Argentijnen.

Welke opties heeft Argentinie voor buiten sporten?

Door de grote diversiteit van het land vind je in Argentinië bijna elke buitensport. Denk aan raften, canyoning, hiken, skieën en surfen. De stranden van Argentinië zijn niet spectaculair, maar ik heb er hogere golven besurfd dan in Nederland: vooral de regio van Mar de Plata is in trek bij surfers. In de winter (van Juni tot September) kun je skiën in Argentinië, vooral Bariloche en Mendoza zijn populaire wintersport bestemmingen onder Argentijnen. Mijn beste hikes ooit waren in de prachtige provincie Patagonië, voor raften en paragliden moet je naar Río negro. Als je van avontuurlijke buiten sporten houdt, dan is Argentinië een land dat je zeker moet bezoeken!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s