Het groene paradijs van Argentinië

De diversiteit van Argentinië houdt niet op; van het tropische noordoosten, het woestijnachtige noordwesten en de gletsjers in het zuiden gaan we nu naar het groene deel van dit land. In dit blog neem ik je mee naar de drie plekken waar je van de jing en jang van actie en ontspanning kunt geniten: El Bolsón, Bariloche en San Martin de Los Andes.


El Bolsón

Net als vele backpackers ging ik vanuit het prachtige Patagonië mijn weg naar boven. De beroemde Routa 40, daadwerkelijk één van de mooiste en variërende routes op aarde. De eerste stop op deze route was el Bolsón. Een klein, rustig dropje verstopt tussen de met dennen bedekte bergen in west Argentinië. Hier heb je het gevoel dat je, je in een levend schilderij bevindt. Het kleuren palet van de bomen en de rivier geven je ogen de kost. Er zijn hier verschillende wandel routes, daarnaast is het een bekende plek om te paragliden en te mountainbiken op de off road paden.

SAM_0870
Uitzicht over El Bolsón. Foto: Annelies

Bariloche

Bariloche, gelegen in de regio Rio Negro, is rijk aan meren met groene eilandjes. Er zijn enorm veel activiteiten die je hier kunt doen. Denk aan wild water raften, abseilen, hiken, zelfs skiën in de winter. De prachtige foto van dit artikel heb ik genomen op een uitkijkpunt bij Bariloche. Hier heerst de geur van dennenbomen. Deze geur in combinatie met de stilte en het prachtige uitzicht, zorgen voor een moment van totale “peace of mind“. Een peace of mind die ik hier totaal verstoorde met het absurde idee om te gaan abseilen (ik heb namelijk enorme last van hoogte vrees). Een ervaring die mij letterlijk tranen heeft bezorgd, maar tevens onvergetelijk is. De rust was even ver te zoeken maar de schitterende tocht terug naar het dorp deed mij weer totaal ontspannen.

DSC02552
Ik abseilend in Bariloche. Foto: Mijn gids

San Martin de Los Andes

San Martin de Los Andes ligt aan een groot meer. Het is de ingang van het Nationale park Lanín, waar je de Lanín-vulkaan vindt. Het dorpje zelf ligt aan de oever van het meer Lácar, een van de vele gletsjermeren in het Nationale park. Het dorpje met een pier en een zandstrand. Even als de twee eerder beschreven plaatsjes, is dit een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars. Ik was hier twee dagen en heb genoten van de ontbijt picknicks op het strandje en de hikes, met verrassende uitzichten, in het Nationale park.

SAM_0980
Zich op San Martin de Los Andes. Foto: Annelies

Het paradijs. Deze drie plekken zijn de “must-go-to” voor diegenen die graag buiten zijn, in de frisse lucht. De combinatie van bergen, meren en groene bossen is hét Anti-Stress recept. Aan de andere kant zorgen de verschillende buitenactiviteiten voor actie, zo is er voor ieder wat wils. Eén ding is zeker, na een bezoek aan dit deel van Argentinië kom je ontspannen terug.

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s