Mijn Argentijnse film top drie van Ricardo Darín

Ik heb veel Argentijnse films gekeken om zo mijn Argentijns Spaans te verbeteren (een aanrader). Ik was verrast, ik heb een paar hele goede films heb gezien. Daarom kwam ik op het idee om in de categorie kunst, eens in de zoveel tijd, een acteur te kiezen en films aan te raden. Er is één acteur in Argentinië waar ik groot fan van ben en dat is Ricardo Darín.


Eén van de bekendste acteurs van deze tijd: Ricardo Alberto Darín. Geboren in Buenos Aires op 16 januari 1957. Naast acteur is hij ook regisseur. Zijn carrière begon in de televisie-industrie in de late jaren 60 en sindsdien heeft hij in meer dan 40 films geacteerd, waarin hij dramatische als wel komische rollen speelde. Hieronder deel ik met jullie mijn film top drie van Ricardo Darín.

1. Nueve Reinas

NUeve reinasDeze film kwam uit in het jaar 2000. Darín speelt hier de slechterik, de boef. Naar mijn mening is zijn acteer werk in deze film heel goed omdat zijn liefde evenals zijn haat hier echt lijken. Het is een actiefilm met een goed verhaal. De cultuur van de hoofdstad wordt hier goed weergegeven, én het speelt zich af in de hoofdstraten van Buenos Aires. Voor de trailer klik je hier: “9 Reinas” .

2. El Secreto De Sus Ojos

el secreto de sus ojosEen film uit 2009. Een enorm succes in Argentinië en de rest van Zuid-Amerika. “El Secreto De Sus Ojos” heeft de Argentijnse film industrie op de kaart gezet want deze won een oscar voor de beste buitenlandse film. Het is een drama met een sterk verhaal. In deze film speelt Darín de detective van een moord. De trailer van deze film vind je hier: “El Secreto De Sus Ojos” .

3. El Hijo De La Novia

hijo de la noviaEén van mijn favoriete films is The Notebook, en deze film, El Hijo De La Novia, is op hetzelfde verhaal gebaseerd. Naast het goede acteer werk van Darin zijn, zijn medespelers ook erg bekende Argentijnse acteurs. De film was genomineerd voor beste buitenlandse film (Oscar) maar heeft helaas niet gewonnen. Bij deze film, in tegenstelling met de twee voorafgaande, raad ik aan wat zakdoekjes bij de hand te hebben. Klik hier voor de trailer: “El Hijo De La Novia“.

+1   4. Relatos Salvaje

relatos salvajesDeze film moest er toch ook echt bij.. Ik heb hem in de bioscoop gezien toen hij uitkwam in 2014. Zes verschillende verhalen laten zien hoe iedereen, in dagelijkse situaties, zijn korte lontje op kan branden. Elk verhaal heeft een oorzaak voor her opbranden; ongelijkheid, wraak, verraad, en corruptie. Darín speelt hier de hoofdacteur in één van de zes verhalen, je leeft totaal met hem mee en voelt zijn woede en frustratie. Prachtige acteurs en een sterk script. Deze film was wederom erg groot in Latijns-Amerika. Deze trailer vind je hier: “Relatos Salvaje“.

Er zijn nog meer films waarin Darín een goed stuk acteerwerk neerzet, maar ik wilde niet een te lange lijst maken. Mochten jullie na deze top “vier”, nog meer van hem willen zien, deel ik hier nog wat films van deze acteur: (met één klik kom je bij te trailer). Elefante Blanco, Un Cuento Chino, Carancho, El Aura en Un Tesis De Un Homicilio.

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Theo schreef:

    Ik ben benieuwd, nooit gedacht dat ze daar goede films produceren. Interessant.

    Like

  2. Elsa schreef:

    Ricardo Darìn uno de nuestros mejores actores!!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s