Wat je moet weten voor je reis naar Argentinië

Argentinië
2.780.400 km²
Buenos Aires
43.850.000 inwoners (2016)
Republiek
Directe vlucht 14 uur


Reisadvies

Momenteel staat er op de website van de Nederlandse overheid dat je Argentinië met waakzaamheid moet betrachten. Argentinië is een land waar criminaliteit voorkomt. Daarom heb ik dit artikel geschreven waarin ik een paar tips om te zorgen dat je een veilig verblijf zal hebben in dit prachtige land.

 

Reizen (bestemmingen)

Argentinië is één van de meest diverse landen die ik heb bezocht. Onder mijn categorie: reizen vind je verschillende bestemmingen. In elk artikel beschrijf ik één van de mooiste plekken van het land en wat deze bestemming bijzonder maakt. Ook geef ik praktische informatie en persoonlijke tips.

Klimaat

Omdat Argentinië zo groot is en omdat er tussen het meest noordelijke naar het meest zuidelijke punt 3.800km zit, kent het land vele klimaten. In het zuiden vind je de gletsjers en het koudere klimaat. Waar tegenover het tropische en woestijnachtige noorden staan, hier lopen de temperaturen vaak op tot in de 40 graden. De hoofdstad Buenos Aires kent warme zomers en milde winters met temperaturen van rond de 10°C. Al moet ik zeggen dat de laatste drie winters veel kouder zijn geweest, dit met betrekking op de klimaatsveranderingen die wereldwijd plaatsvinden.

Beste reistijd

Zoals hier boven beschreven verschilt het klimaat erg per regio en het is daarom heel het jaar door mogelijk om Argentinië te bezoeken, maar natuurlijk zijn er maanden dat het beter is om naar het noorden of zuiden van het land te gaan. Zo is het Noorden en Midden van Argentinië beter te bezoeken tussen april – mei of september – november. Omdat het zuiden koud is, is het aan te raden hier naartoe te gaan tijdens de zomer in Argentinië, die is van december tot februari.

Taal

Spaans is de officiële taal in Argentinië. Al is de woordenschat erg anders dan in Spanje daarnaast spreken de Argentijnen met een sterk accent. In het volgende artikel geef ik een snel cursus Argentijns Spaans, zodat je zonder problemen met Argentijnen kunt communiceren: Snel cursus Argentijns Spaans. Weetje: Argentinië is het grootst Spaanssprekende land.

Reisdocumenten

paspoort

Toen ik aankwam op Schiphol had ik een geldig paspoort (minimaal zes maanden geldig na de datum van terugkeer) en een papier van mijn school die aangaf dat ik op uitwisseling ging, dit was meer dan genoeg. Een visum is niet nodig als je korter dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Als je als student of werkende eenmaal in Argentinië bent kunt u hier de visa papieren regelen, het is niet perse nodig dit vooraf te doen. Ik ben na drie maanden een dag de grens over gegaan naar Uruguay en kreeg toen bij terug keer weer drie nieuwe maanden.

Vaccinatie

Voor mijn uitwisseling heb ik meerdere vaccinaties gehaald. Daarnaast komt in het Noorden van Argentinië komt malaria voor. Voor de vaccinaties en eventuele malariapillen kun je meer informatie verkrijgen bij je dokter.

Geld

dinero argentina.jpg

In mijn categorie: economie vind je natuurlijk alle informatie over de economie in Argentinië. Hier zal ik alleen de basis weetjes delen. Zo is de Argentijnse munt de Argentijnse peso. De wisselkoers verschilt met de dag en daarom raadt ik aan om hem te bekijken via de volgende link: wisselkoers. Daarnaast zijn de prijzen in Argentinië hoog. Kleding is in Nederland goedkoper en uiteten gaan en boodschappen doen is bijna even duur. Daarnaast geven ze in Argentinië, net als in Nederland, 10% fooi voor goede service.

Tijdsverschil

Argentinië kent geen verschil in wintertijd en zomertijd. Daarom is het tijdens onze zomer vijf uur vroeger in Argentinië en in de winter vier uur

Elektriciteitadapter argentina

In Argentinië hebben ze een ander stopcontact en heb je een schakelaar nodig die je in verschillende reiswinkels of electrawinkels tegen komt. Zie de foto hiernaast.

Drinken en eten

Al mijn vrienden en familie uit Argentinië drinken gewoon water uit de kraan maar ik kan het niet drinken. Er zit een zware chloorlucht aan en de keren dat ik het dronk kreeg ik last van mijn buik. Ik raad dus aan om water in flessen te kopen of voor de thee en koffie het water voor vijf minuten te koken. De Argentijnse keuken is uitgebreid, ze hebben veel invloeden uit Italië en is net als de Nederlandse erg mild (ze gebruiken niet veel pepers). Bekijk onder deze link mijn Argentijnse recepten: De Argentijnse Keuken.

 

Feestdagen

In de volgende link geef ik informatie over de feestdagen in Argentinië. In dit artikel laat ik vooral de verschillen zien tussen Nederland. Voor een overzicht van de data van de Argentijnse feestdagen klink je op deze link.

Studeren en stage

Dit hele blog is begonnen toen ik terug kwam van mijn uitwisseling in Argentinë. In mijn artikels schrijf ik over wat indruk heeft gemaakt en wat ik beter had kunnen weten vooraf. Ga jij binnenkort voor stage of uitwisseling naar Argentinië en heb je een specifieke vraag stel hem dan hier en ik zal er antwoord op geven in de vorm van een blog. Natuurlijk vind je op deze website meerdere artikelen over veiligheid, tips en bestemmingen.

Wetten

Onder deze link vind je een artikel over de drie belangrijkste wetten om als Nederlander in de gaten te houden tijdens een bezoek aan Argentinië.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s