Wie is Annelies

Na heel wat rond reizen door Latijns Amerika, heb ik drie jaar in Argentinië gewoond. Een land dat mij vaak heeft verrast, zowel positief als negatief maar het is bovenal het land waar ik verliefd ben geworden. Het gebeurde tijdens mijn uitwisseling begin 2012, voordat ik het door had was ik dubbel verliefd; op het land en op één van zijn inwoners.


Ik ben Annelies (Anna) geboren te Rotterdam in 1989. Sinds eind 2015 ben ik niet meer woonachtig in Argentinië, nu woon ik met mijn Argentijnse man en ons zoontje in Spanje, Tenerife. Hoe we in Tenerife terecht zijn gekomen lees je hier. Hetlandvandekoningin.nl is voor mij een plek waar ik mijn ervaringen en kennis van Argentinië deel. Argentinië: een rijk land met een sterk karakter, smakelijke keuken en schitterende natuur.

Ik heb mijn kennis opgedaan bij mijn Argentijnse vrienden en familie. In Argentinië heb ik namelijk een schoonmoeder die de lekkerste Argentijnse gerechten maakt, een zwager die mij alles verteld over de economie en de politiek, vrienden die erg creatief zijn en veel van de Argentijnse muziek en kunst weten, een man die erg van sport houdt en zelf heb ik bijna heel Argentinië rond gereisd… Dit alles zorgt ervoor dat ik meer dan 100 en één verhalen en tips te delen heb.

“voor ik het door had was ik dubbel verliefd; op het land en op één van zijn inwoners” Annelies

Naast mijn kennis deel ik ook mijn ervaringen. Voor mijn uitwisseling in 2012 had ik hoge verwachtingen: Buenos Aires zou het Parijs van Zuid-Amerika zijn en overal dansen ze de tango op straat. Het bleek anders te zijn. Ik stond versteld van de hoge inflatie, de corruptie en ‘de Dollar Blue’. Wist je dat ze in Argentinië tot December 2015 twee verschillende wisselkoersen rekenden?! Gelukkig, waren de ook verwachtingen die wel positief uit pakten zoals het vele barbecueën met de heerlijke Argentijnse wijnen, de prachtige landschappen en het 24-uurs leven in Buenos Aires.


Ik ben erg enthousiast over Argentinië en de Argentijnse cultuur dat ik dit graag wil delen. Ben je nieuwsgierig geworden en/of ga je misschien zelf binnenkort naar Argentinië? Volg dan mijn blog!


Binnenkort zal het, eindelijk, mogelijk zijn voor mijn man om in Nederland te wonen en werken. We hopen dan ook aankomend jaar, 2020, met zijn drieën naar Nederland te verhuizen. November dit jaar gaan we weer voor een maand in Argentinië! Momenteel in Tenerife werk ik als Guest Experience Supervisor in een hotel en vanuit huis vertaal ik teksten, zowel Spaans – Nederlands als Nederlands – Spaans, mocht je interesse hebben neem dan gerust contact met me op!

* Alle teksten op dit blog zijn door mij geschreven. Daarnaast probeer ik altijd mijn eigen foto’s te gebruiken. Helaas kan ik niet alle foto’s zelf gemaakt hebben zoals bijvoorbeeld die van Messi, Maxima en “De drie koningen”.

8 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Maaike Scheurkogel schreef:

  Leuk! Ben benieuwd naar je verhalen 🙂
  xxx Maaike

  Geliked door 1 persoon

 2. Angie schreef:

  Wow! Wat een leuk initiatief is dit! Ik ben al je nr. 1 fan! 🙂 Angie x

  Like

 3. Elsa Pelegrin schreef:

  Muy bueno tu espacio Annelies!!! Me siento feliz que estés en mi tierra y en mi familia!!!!

  Like

  1. annannelies schreef:

   Gracias suegra! Yo estoy muy feliz tambien aca y en tu familia! Ahora empieza la primavera asi que viene el tiempo lindo y vamos a hacer mas cosas en tamilia!

   Like

 4. Helena schreef:

  Hola ik ga binnenkort op uitwisseling naar buenos aires. Leuk blog om vooraf veel te leren van t land. Ik ga je volgen en ook een verzoek sturen. Dank je wel. Helena.

  Like

 5. Hugo schreef:

  Leuke site en blog. Succes! voor Argentijnse producten kun je in NL goed terecht bij http://www.yerbamate-thee.nl gevestigd in Schiedam…

  Like

 6. Marina schreef:

  Bij toeval hier terechtgekomen. Leuk om te lezen, veel herkenning. Woon er inmiddels zelf ook een groot deel van het jaar. 😍

  Like

  1. annannelies schreef:

   Hola Marina, Wat een luxe. Zo ook je het beste van twee werelden mee. Genieten!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s