Nóg een reden om te emigreren: Argentinië heeft dubbel zoveel feestdagen als Nederland!

De Argentijnen zetten graag mensen in het zonnetje en dat is te zien aan de lijst feestdagen in Argentinië. In Nederland kennen we natuurlijk dierendag, Moeder- en Vaderdag, Valentijnsdag ect. In Argentinië zijn deze dagen ook zeer populair maar daarnaast hebben ze er nog veel meer!


De dag van…

Wij kennen in Nederland natuurlijk vader- en moederdag en ja ook dierendag, maar hier in Argentinië hebben ze voor alles en iedereen een dag.. Zo bestaat er vriendendag, de dag van het kind en de dag van de leraar, tandarts, kapper, student enz. Voor de dag van de leraar zamelen de scholieren geld in om een gezamenlijk cadeau voor de leraar te kopen en tijdens de dag van de student hebben de studenten een vrije dag. Met de speciale dagen pakken de meeste Argentijnen het groots aan, ze gaan massaal opzoek naar cadeautjes. Bij sommige speciale dagen (zeker Moeder- en Vaderdag) is het te vergelijken met kerst in Nederland. De winkels zijn vol met lange rijen voor de kassa… Eén ding is zeker de Argentijnen weten de economie een boost te geven.

Speciale dagen Argentinië

Andere datums

Ik weet nooit precies wanneer het moeder, vader of dierendag is in Nederland. Maar afgelopen zondag was het hier Moederdag. Een goede vriendin van mij in Nederland heeft dit jaar een baby gekregen dus ik stuurde haar vol enthousiasme een bericht om haar een fijne eerste Moederdag te wensen, waarop ze reageerde: Moederdag???? Dat is toch in mei? Vader, Moeder en Dierendag vallen hier op een andere datum alleen Valentijnsdag is hier ook op 14 februari.

“Vader-, Moeder- en Dierendag vallen hier op een andere datum”. Annelies

Feestdagen

Kerst wordt gevierd met cadeautjes net als in Nederland alleen zijn de data een beetje anders. Hier kan je meer over lezen in dit artikel. Na kerst en oud en nieuw houdt het voor de Argentijnen nog niet op want dan hebben ze de dag van de drie koningen. Hier pakken de Argentijnen ook weer goed uit, met zeker veel cadeautjes voor de kinderen. Meer hierover kun je lezen in dit artikel.

Vrije dagen

Verder hebben de Argentijnen veel vrije dagen (in het Spaans: feriados). Laatst was het 12 oktober en in Argentinië is het dan de dag van de originele dorpen. Tijdens deze dag herdenken de Argentijnen officieel de dag dat Columbus Argentinië ontdekte en de originele stammen wegvaagde. Dit jaar viel 12 oktober op een zondag maar de Argentijnen hebben deze dag naar de maandag 13 oktober verschoven. Dit om een lang weekend te hebben waarin de meeste Argentijnen naar de plaatsen aan de kust gaan om hun vakantiehuis te boeken. Wat ook vaak gebeurt is een brug van vrije dagen (feriado puente). Als een vrije dag op een donderdag valt geven ze de vrijdag ook vrij om er een lang weekend van te maken. Met deze ‘gemaakte’ lange weekenden proberen ze het toerisme in eigen land te stimuleren.

Mijn zwager zegt altijd dat hierdoor (het verschil in de hoeveelheid vrije dagen) Nederland zo goed gaat en Argentinië zo slecht. Ben jij het met hem eens?

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Huib schreef:

    interessant

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s