Het grote feest van de drie koningen| Los Reyes Magos

Vandaag, 6 Januari, is het zover de reyes magos (de drie koningen) zijn gister avond aangekomen in Argentinië. Ik kende natuurlijk wel de verhalen van de drie koningen maar ik had het nog nooit echt gevierd zoals hier in Argentinië.


Het verhaal

In de bijbel staat beschreven dat de wijzen uit het oosten komen. Ze volgden de ster en bezochten Jezus om hem geschenken te geven. In Nederland is dit een bekend verhaal en sommige scholen nemen het thema mee maar meer wordt er niet aan gedaan.

Viering in Argentinië

Hier in Argentinië is de dag van de drie koningen één van de belangrijkste dagen, vooral voor de kinderen. Ik vind het goed te vergelijken met Sinterklaas in Nederland. Er zijn alleen wat kleine verschillen zo komen de koningen aan op kamelen. Er is een blonde, een bruinharige en een donkere koning. Tijdens hun intocht, wat natuurlijk niet op kamelen gebeurt maar meestal lopend, geven ze snoep aan de kinderen. Dit wordt georganiseerd door maatschappelijke instellingen en kerken die rond deze datum ook de gelegenheid geven voor liefdadigheid en donaties.

image006

 

Cadeautjes!

Net als Sinterklaas krijgen de kinderen cadeautjes mits ze zich goed hebben gedragen in het jaar. De kinderen zetten, op de avond van 5 januari, hun schoen onder de kerstboom met daarbij een koekje voor een koning en een glas water voor zijn kameel. Hierbij beloven de kinderen zich het aankomende jaar ook goed te gedragen en doen ze hun wens. De volgende ochtend vinden de kinderen een cadeautje in hun schoen.

Op 6 januari vind je veel markten en er zijn in heel het land muziek- en dansoptredens meestal met traditionele muziek en dans. Het is ook een traditie om rosca de reyes de eten.

37-3
Rosca de Reyes
Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Elsa Pelegrin schreef:

    El día de Reyes es un día maravilloso tanto para los niños como para los grandes de hacemos de ese día algo muy especial para los pequeños. Tratamos de mantenerles la fantasía , comprándoles juguetes y poniéndoselos en sus zapatitos mientras duermen. Para mí es uno de los días más lindos del año!! Hermosa fantasía!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s