Messi (het is cliché maar hij is..) de beste voetballer ter de wereld

Het moest er toch een keer van komen.. een artikel over de beste voetballer ter wereld: Lionel Messi. Een veel besproken Argentijn die over heel de wereld bekend en beaamt is. Vorige maand haalde hij zijn vijfde gouden bal binnen, een prestatie die geen enkele voetballer nog had behaald.


 

Van Rosario, Argentinië naar Barcelona, Spanje 

Messi (1987), komt uit Rosario één van de grootste steden van Argentinië in de provincie Santa Fe. Op dertien jarige leeftijd verhuisde hij met zijn vader, moeder, twee broers en zus naar Barcelona om daar de jeugdopleiding te volgen. Barcelona was de enige club die hem wilde helpen met zijn groeiziekte. Barcelona heeft voor hem de behandeling betaald en is Messi ervan genezen. Alhoewel hij hierdoor wel wat klein is. Vier jaar na zijn verhuizing naar Barcelona maakt hij zijn officiële debuut tegen Espanyol.

r6uxpyvaweml_wd1280
2006, Lionel Messi met Ronaldinho.

Wat hem tot de beste voetballer van de wereld maakt

Vele specialisten observeren Messi en zijn opzoek naar de kwaliteiten die hem zo goed maken. Hier een paar op een rijtje:

  • Een feit is dat Messi gewoon geniet van het voetballen. Als hij aan het voetballen is straalt hij en geniet enorm van het spel. Overtredingen of vechtpartijen laat hij aan zich voorbij gaan
  • Messi is klein en dat maakt hem wendbaarder en sneller dan anderen. Hij kan als hij in een beweging is, alsnog onverwachts de andere kant opgaan en zo zijn tegen spelers misleiden
  • Zijn techniek en zijn spelinzicht zijn uniek en zeer goed ontwikkeld
  • Het belangrijkste: zijn doelgerichtheid, hij kan precies uitrekenen waar de bal moet vallen en schiet hem daar vervolgens ook.

De combinatie van al deze punten maken Messi tot de beste voetballer van de wereld

132744
Lionel Messi en Antonella vroeger en nu

Priveleven

Ik ken Messi, helaas, niet persoonlijk maar ik kan vertellen wat ik hier uit de media meekrijg en wat ik na verder onderzoek heb gevonden. Messi is een rustig persoon. Als hij zich in een grote groep bevindt, treedt hij liever wat op de achtergrond. In kleinere groepjes kan hij wel wat meer op de voorgrond treden en grappen maken. Hij is gek op zijn hondje en zoon, met wie hij ook regelmatig een balletje trapt. Zijn vrouw, Antonella, kent Messi al sinds hij 9 jaar is! Ze waren toen altijd beste vrienden en heeft haar toen zelfs een liefdesbrief geschreven waarin hij zei dat hij wist dat ze zijn vriendin zou zijn. Toen Messi in het jaar 2000 naar Barcelona verhuisde werden ze gescheiden van elkaar. In 2004 kwam Messi weer terug in Rosario en ontmoette Antonella weer, sindsdien hebben ze altijd contact gehouden. In 2012 werd hun zoontje Thiago geboren.

image
Lionel Messi, zoontje Thiago en Antonella

Ook dit jaar gaan we weer volop genieten van het spel van Messi. Wie weet wordt hij dit jaar nog beter. En wat denk jij.. zal hij de zesde gouden bal binnen halen in 2017? Ja, het is nog even afwachten allemaal maar ik hoop het stiekem wel!

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s