Club Atletico Independiente

Voetbal is de populairste sport in Argentinië. De meest bekende clubs zijn Boca Juniors en River Plate, maar zelf ben ik groot fan van Independiente. Een club die de meeste cups heeft gewonnen, een prachtig stadion heeft én de basis was voor bekende spelers.


Geschiedenis van de club

Een club ontstaan in Monserrat een wijk, gelegen naast de bekende wijk San Telmo, in Buenos Aires. Opgericht door een groep arbeiders in 1905, een tijd waarin veel Argentijnse clubs zijn ontstaan. Dit was nog voor het bestaan van de Primera Division (Eredivisie). De eerste wedstrijd van Independiente in de eredivisie was in 1912. Hier zijn ze altijd gebleven, alleen in 2013 zijn ze voor één jaar naar de “B” (tweede divisie) gezakt.

caravana independiente
Optocht van 100.00 man voor de viering van het 100 jarig bestaan van de club. Foto: http://www.clubaindependiente.com

Stadion

Het stadion heet: Estadio Libertadores de America. Independiente had het eerste stadion van cement in Zuid-Amerika (eerst waren ze van hout).

station CAI
Het stadion van independiente. Foto: www.clubaindependiente.com

Toen de club Kun Aguero verkocht, hebben ze veel geld ontvangen. Dit geld was deels gestolen door de president van de club. Wat over bleef werd geïnvesteerd om het stadion te moderniseren. Deze modernisatie heeft jaren geduurd, het veld was wel af maar de tribunes zijn jaren lang half af geweest. De bouw was pas vorig jaar (2017) volledig af. Er is nu een mogelijk project voor de toekomst: een dak.

Prijzen

De club werd in totaal 42 keer kampioen, zowel op nationaal als international niveau. Om het duidelijk af te beelden laat ik hier het volgende schema zien, van de grootste internationale prijzen:

 • 7 Libertadores: 1964, 1965, 1972, 1973, 1974, 1975, 1984 (net als de Europese Champions League)
 • 3 Interamericanas: 1973, 1974, 1976
 • 2 Sudamericanas: 2010, 2017
 • 2 Supercopa Sudamericana: 1994, 1995
 • 1 Recopa sudamericana: 1995
 • 2 Intercontinentales: 1973, 1984

Door deze successen heeft de club verschillende bijnamen, de twee bekendste zijn: “Rey de Copas” (koning van de bekers/schalen) & “El Orgullo National” (de nationale trots).

Bekende spelers

kun aguero independiente
Jonge Kun Aguero spelend voor Independiente. Foto: Onbekend

De grootste (momenteel spelende) speler die is opgeleid door de school van Independiente is Kun Aguëro. Hij is gevormd op de voetbalschool van Independiente. Op 15-jarige leeftijd speelde hij al in het eerste team en hiermee was hij de jongste debutant van de Argentijnse voetbal geschiedenis. Independiente heeft een campus waar ze hun spelers opleiden. Deze campus is financieel gesponsord door Kun Aguëro en Milito (een speler die vele jaren in Barcelona heeft gespeeld). Voor hun sponsoring was het een arme school en kwamen ze met de contributie amper rond. Momenteel is de campus van goede kwaliteit en er komen veel goede spelers uit, zoals bijvoorbeeld Meza die deze zomer in het nationale team van Argentinië zal spelen.

Het team

Het team dat Independiente momenteel heeft, is sterk. Terwijl ik dit schrijf staan ze derde in de ranking en ze hebben vorig seizoen de Copa de Sudamericana gewonnen (de Champeons League van Zuid Amerika). Daarnaast zijn er momenteel vier spelers die kans hebben om mee te gaan naar het WK. Voor Argentinië zullen hoogstwaarschijnlijk de nummers vier; Bustos en acht; Meza gaan. De keeper Campaña (waar ik groot fan van ben) en de nummer drie zullen spelen voor Uruguay. Ook zal misschien Tagliafico gaan, een speler die vorige maand is overgegaan naar Ajax, in Nederland.

jugadores independiente
Het team toen ze dit jaar de Copa Sud Americana wonnen. Foto: Onbekend

De peña

Independiente is de Argentijnse club met de meeste peñas ter wereld. Een peña is groep mensen die dezelfde passie hebben en samen komen om deze te delen. Wij wonen nu op Tenerife en hier hebben we, gelukkig, een peña van Independiente gevonden. De peña heet “Africa es Roja” en heeft zijn eigen facebook pagina. Hier komen we samen met andere supporters om de wedstrijden te kijken, onder het genot van een heerlijke asado. Hier onder een foto van de peña (zoals je kan zien is het nog een aardig grote groep, voor de grote van ons eiland).

 

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

 1. Elsa schreef:

  Independiente, la pasión familiar!! Mi papá gran fanático, mi amado hijo Andrès otro hincha del Rojo, mi hija Gabriela, mis hermanos, sobrinos y yo que tampoco pude escapar al legado familiar!! Mi mamá que era de Boca se convirtiò también en hincha de Independiente.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s