Manu Ginóbili; de beste Latijns-Amerikaanse basketbalspeler

Even geen voetbal.. Tijd voor een sport die naast voetbal ook populair is in Argentinië.. Basketbal. En dan de held die het Argentijnse basketbal leven in heeft geroepen: Manu Ginóbili.


Manu Ginóbili

Emanuel (Manu) Ginóbili, geboren te Bahia Blanca, Argentinië in 1977. Het basketballen is er met de paplepel in gegooit: zijn vader was namelijk coach van een basketbal ploeg in Bahia Blanca, hier heeft Ginóbili zijn basiskennis opgedaan. Hij heeft twee nationaliteiten (zoals vele Argentijnen), de Argentijnse en de Italiaanse. Hij heeft een vrouw, Argentijnse, en drie kinderen.

Basketbal carrière

In Bahia Blanca heeft hij drie jaar voor zijn ploeg Estudiantes de Bahia Blanca gespeeld. Daarna verhuisde hij naar Italië waar hij zijn carrière voortzette, in deze tijd won hij de Italiaanse league twee keer en werd éénmaal kampioen in de Europese league. In 2002 ging hij naar de Spurs, de bekende club in Noord Amerika. Hier is hij nog altijd spelende. Momenteel is Manu al 40 jaar, maar de club heeft hem zo lief en houden vele campagnes om te zorgen dat hij blijft spelen. Dit is erg opvallend, de NBA is een Amerikaanse league waar maar weinig buitenlanders in spelen.

Argentinië op wereld niveau

Ginóbili is lid van het Argentijnse nationale basketbalteam en maakte zijn debuut tijdens het FIBA ​​Wereldkampioenschap 1998 in Athene. Hij speelde ook op het FIBA ​​Wereldkampioenschap van 2002, waar hij een zilveren medaille won. Zijn beste prestatie als lid van het nationale team kwam op de Olympische Zomerspelen van Athene in 2004 toen Argentinië het eerste team werd dat de gouden medaille won in 16 jaar ( in plaats van Team USA ).

Een historische video

Ik kan het typen en beschrijven, maar natuurlijk kun je deze sporten en kwaliteiten t beste beleven via een video. Hier onder zien jullie een filmpje waarin Ginóbili een groot spektakel neer zet en in de laatste minuut (nog 0,7 seconden op de klok) en er hiermee ervoor zocht dat Argentinië wereld kampioen wordt in 2004.

Advertentie

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Elsa Pelegrin schreef:

    Por estos días anunció que deja de jugar.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s