Waar je, je boodschappen moet doen in Argentinië

Boodschappen doen in Argentinië is net even anders dan in Nederland. Wees voorbereid, in Argentinië zul je geen Albert Heijn vinden en tevens is het aanbod van producten anders.


Het was voor mij even zoeken. Ik kon mijn Griekse yogurt niet vinden, geen lekker bruin brood en ook geen smakelijke kaas. Natuurlijk vind je hier wel: vlees en wijnen van goede kwaliteit tegen een lage prijs. Daarnaast heeft het land veel andere producten te bieden zoals de vele soorten alfajores en yerba mate. Wees bereid om je alimentatie te veranderen; een ander land, andere producten.

Speciaal zaken

Wat ik zo leuk vind in Argentinië is dat de meeste Argentijnen niet naar de supermarkt gaan. Ze halen hun groente bij de groenteboer halen en hun vlees bij de slager. Zelfs zijn er pollerias, de plek waar je, je kip en eieren haalt. Ik kon geen goed brood vinden toen ik in 2012 voor het eerst in Argentinië was. Nu heb ik de bakkerij Hausbrod ontdekt, hier hebben ze heerlijk brood. Onder deze link vind je meer info en de filialen in Buenos Aires. Dan, wij Hollanders zijn erg verwend met onze verrukkelijke kazen en het is dan ook erg wennen. Al zijn er speciaalzaken die Hollandse kaas verkopen de smaak niet te vergelijken met de kazen gemaakt in Nederland. Gelukkig heb je in Argentinië wel het beste vlees, in de carnicerias (slagers) vind je vlees van goede kwaliteit voor lage prijzen. Voor meer informatie over de soorten vlees die ze verkopen kun je mijn artikel over de Asado, Argentijnse Barbecue lezen. Voor paracetamol, shampoo en een nagelknipper ga je naar Farmacity, de Etos van Argentinië.

Supermarkten

Natuurlijk hebben ze in Argentinië wel supermarkten. De bekendste is Día, een supermarktketen die ook in Spanje te vinden is. Carrefour is de duurste en meest luxe supermarkt, te vergelijken met de Albert Heijn in Nederland. Naast deze supermarkten vind je ook veel kleine, zelfstandige supermarkten. In Nederland hebben we veel Turkse supermarkten. Deze zijn altijd langer open en ook kun je er terecht op zondag. In Argentinië heb je in plaats van de Turkse supermarkten de Chinese supermarkt. In Nederland zeggen we altijd ik ga naar de “Turk” en in Argentinië zeg je ik ga naar el Chino. Al zal je het niet verwachten, de Chino is de goedkoopste plek om je fles wijn te halen. Meestal hebben ze een ruime keus en wijnen van goede kwaliteit.

Martken

In Rotterdam hebben we elke zondag en dinsdag de markt. Dé plek voor goedkoop groente en fruit, maar ook vind je er vis en kazen. In Argentinië hebben ze deze markten ook. Elke wijk heeft een plein waar ze één of twee maal per week markt hebben. Dit zou de goedkoopste plek zijn om boodschappen te doen, tevens zijn de meeste producten er van goede kwaliteit. Omdat het per wijk verschilt, en de hoofdstad Buenos Aires heeft bijna 50 wijken(!), geef ik geen lijst van de markten en welke dagen ze zijn. Je kan het altijd even googlen of het vragen aan de mensen uit de wijk zelf.

Als ik in Argentinië ben, eet ik erg anders dan dat ik gewent ben op Tenerife, wat ook weer verschilt van wanneer ik in Nederland ben. Argentinie is een land met veel goede producten, ik raad aan om naar de speciaal zaken en naar de markten te gaan, daar vind je bijna altijd wel wat je zoekt om een lekker gerecht op tafel te zetten. 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s