De Argentijnse tennisheld; Del Potro

Del Potro, de Nederlandse tennisliefhebbers kennen hem wel. Een Argentijnse tennisser die meerdere grote prijzen heeft gewoon en dicht achter Nadal en Federer staat. Afgelopen zondag stond hij in de finale van de US-open. Waar hij helaas in twee sets werd verslagen. In dit artikel laat ik je, in het kort, kennis maken met deze Argentijnse tennisheld.


Jeugd

Juan Martín del Potro, geboren in de stad Tandil (in de provincie Buenos Aires) op 23 september 1988. Hij begon met tennis toen hij zeven jaar oud was. In augustus 2008 werd hij de eerste speler in de geschiedenis van de ATP die vier opeenvolgende toernooien als rookie te winnen. Daarnaast kreeg hij de tweede beste winning streak in en de op één na beste winning streak onder tieners in de Open Era, na Rafael Nadal. Del Potro groeide snel in de ATP-ranglijst, bereikte de top 10 in 2008 op 20-jarige leeftijd en werd toen gerangschikt op nummer 4 in 2010 op 21-jarige leeftijd.

blessure pols de potre

Blessures

Op 21-jarige leeftijd leed de Potro aan een blessure aan zijn linker pols waardoor hij het merendeel van het seizoen 2010 niet kon spelen. Hierdoor viel hij drastisch terug in de ATP-ranglijst. Na deze blessure bereikte hij in 2014 opnieuw de top 4. Door weer een blessure aan dezelfde pols, waaraan hij toen drie keer is geopereerd, was hij lange tijd afwezig en degradeerde zelfs tot de 1045ste plaats. Na de drie operaties en veel therapie en oefeningen kon hij zijn come-back maken. En dat brengt ons bij vandaag de dag, waar hij nu 3e staat op de ATP-ranglijst.

de potro rechtsback

Speeltechniek en sterke punt

Del Potro valt vooral op door zijn rechte schot, dit is zijn sterkste punt en mogelijk de krachtigste in het spel. Hij is in staat om meerdere malen een snelheid van 150 km / u te bereiken. Ook is zijn backhand zeer consistent en krachtig. Dankzij zijn lengte  (1,98 m) kan hij een vlijm scherpe service bereiken met snelheden tot 237 km/u (dit was zijn snelste service die hij maakte in Madrid in 2009 tegen Murray).

 

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s