5 producten die je mee moet nemen naar Argentinië

Toen ik voor het eerst naar Argentinië ging nam ik weinig mee in mijn backpack. Ik dacht dat alles wel goedkoper zijn en dat ik de meeste producten wel zou vinden. Het was echter anders, veel producten bleken duurder te zijn of van een veel mindere kwaliteit. In dit artikel een lijst van artikelen die je niet moet vergeten.


Kleding

ropa
Foto: Amazone.com

Ik nam weinig kleding mee want ik dacht dat ik enorm goed en goedkoop zou kunnen shoppen in Argentinië. Het tegenovergestelde was het geval, kleding was enorm duur en van veel slechtere kwaliteit dan in Nederland de H&M. Dit was omdat het importeren van kleding in Argentinië verboden was. Dit om de Argentijnse kleding productie (en hiermee de Argentijnse economie) te verbeteren, en geen concurrentie van buitenlandse producten.

Elektronica

Net als kleding is hier in Argentinië de elektronica ook veel duurder. Neem dus als je het nodig hebt je laptop, tablet, camera, telefoon en andere apparatuur mee.

Nederlandse boeken

In Argentinië vind je heel veel boeken markten. Bij de plaza de Italia is er dagelijks een boeken markt. Natuurlijk zijn hier de meeste boeken in het Spaans en sommige in het Engels of Frans. Nederlands talige boeken zijn moeilijk te vinden, daarom raad ik aan om vooraf je leesvoer uit te zoeken en mee te nemen.

Thee

thee
Foto: pizzaport.be

Ik moet de dag beginnen met een goed en lekker kopje thee. Toen ik voor het eerst in Argentinië was kon ik geen thee vinden van goede kwaliteit. Daar had ik mijn lesje wel van geleerd, altijd neem ik mijn eigen thee mee als ik naar Argentinië ga. Natuurlijk vind je hier de allerbeste kwaliteit yerba mate (informatie: Mate) omdat het hier vandaan komt. Maar thee daar en tegen niet.

 

Drop

Wij Nederlanders zijn de enige mens op aarde die van drop houdt. Je vindt het daarom ook niet in andere landen. Even een dropje tussendoor of voor de smaak na het eten. Neem er wat zakken van mee in je koffer als je plek hebt. Mocht je geen plek meer hebben en trek hebben in de smaak van drop hebben ze in Argentinië een snoepje dat media hora heet. Dit lijkt op drop en zou de eventuele ¨droptrek¨ kunnen stillen.

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s