De fietscultuur groeit in Argentinië

Nederland is een echt fietsland. Weer of geen weer de fiets is ons favoriete vervoersmiddel. Het is gratis, milieu vriendelijk en het houdt je in goede conditie. Als één van de eerste landen maakten we in Nederland speciale wegen voor de fiets. Deze fietspaden zijn nu niet meer weg te denken uit onze samenleving. Argentinië is hard bezig om deze fietscultuur over te nemen.


Bicisenda haciendo

In Nederland ga ik het liefst overal naartoe op mijn fiets en dat doe ik net zo graag hier in het grote Buenos Aires. Sinds een paar jaar zijn ze in Argentinië hard bezig met het maken van een fiets vriendelijke stad. In Buenos Aires reizen elke dag z’n 10 miljoen Argentijnen met de trein, metro en bus. Deze zitten vaak vol en in de auto kan je er lang over doen om bij je bestemming te komen. De fiets is hier de perfecte uitweg. Het enige nadeel is dat met alle bussen en auto’s de fietser goed moet opletten, want hier heeft de fiets geen voorrang. Daarnaast is Buenos Aires veel groter dan bijvoorbeeld Rotterdam en de afstanden dus langer.Bici bord

“De EcoBici is ideaal voor toeristen. Het biedt je de perfecte mogelijkheid om Buenos Aires te leren kennen. Het is gratis en je komt snel bij je volgende bestemming!” Annelies

Prijs voor een fiets

De laatste jaren zijn er vele fietspaden [in het Spaans, bicisendas] bijgekomen, zeker in de toeristische wijken. Een tweedehandsfiets vind je hier voor ongeveer: 800,- Argentijnse pesos dat is in de officiële koers: €70,- en omgerekend naar de euro Blue : €50,- (meer info: Je euro’s zijn het bijna het dubbele waard in Argentinië). Als je voor een langere tijd in Buenos Aires bent en een fiets wilt kopen, kan je kijken op www.mercadolibre.com.ar, de Argentijnse Marktplaats.

EcoBiciBA

Fietsplan EcoBici

Buenos Aires heeft ook een fietsplan. Perfect voor mensen die maar één dag een fiets nodig hebben. Dit is de EcoBici, deze wordt gratis aangeboden en is eenvoudig in gebruik. Het werkt als volgt: je registreert je via hier, je krijgt een pincode waarmee je je fiets vanuit het dichtstbijzijnde station kunt gebruiken voor een uur tot het volgende station. EcoBici heeft ook een applicatie hierop kan je zien waar de verschillende stations zich bevinden. De dienst is gratis en loopt van maandag tot vrijdag 8-20 uur en op zaterdag van 9 uur tot 15 uur, de service werkt niet op feestdagen.

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Huib van Oosterom schreef:

    Prima ontwikkeling. Ik hoor van mijn familie in Canada dezelfde berichten. Groet, Huib van Oosterom ,Lisplein

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s