Ontdek de gletsjers van Argentinië!

Eén van de koudste plekken in het grote Argentinië. Een plek die zoveel indruk op mij heeft gemaakt, ik wil jullie kennis laten maken met één van de meest indrukwekkende plekken van Argentinië: Gletsjer Perito Moreno.


De populairste gletsjer, Perito Moreno, is te vinden in Patagonië, de meest zuidelijke provincie van Argentinië. Deze provincie staat bekend om zijn mooie landschappen. Ik ben met het vliegtuig vanuit Buenos Aires naar El Calafate gevlogen, dit duurde zo een vier uur (met tussenstop). El Calafate is een klein en duur dorpje, maar ik slaagde erin een goedkoop hostel te vinden. Toen ik mijn hostel had gevonden ben ik gelijk opzoek gegaan naar de mogelijkheden om de gletsjer Perito Moreno te bezoeken. Ik moest een tour doen want op eigen houtje is het niet mogelijk. Helaas weet ik de prijs van de tour niet meer, maar het was aardig prijzig. Wel weet dat ik naast de tour, 100,- pesos entree moesten betalen voor het National Park. Wat vandaag de dag 260,- pesos is (zo ongeveer 30 euro).

SAM_0508 filter
De gletsjer Perito Moreno vanaf de boot. Foto: Annelies

De tour was het geld dubbel en dwars waard. Ik weet nog dat we in de bus zaten, ik voelde zoveel kriebels in m’n buik: ik had nog nooit in het echt een gletjes gezien. De gids zei op een gegeven moment: “ik ga even een mooi muziekje opzetten want na deze bocht gaan we de gletsjer zien en de muziek versterkt het gevoel“. Ze zette klassieke muziek op en ik dacht bij mezelf ‘wat een onzin, versterkt het gevoel’. Maar ze had gelijk; het was zo enorm indrukwekkend dat ik zelfs heel eventjes tranen in mijn ogen kreeg van emotie. Daar lag hij, de gletjser, groter en witter dan ik me had voorgesteld.

We hadden eerst de gelegenheid om vanaf een afstand foto’s te maken. Het geluid van de brokken ijs die van de gletsjer af vielen was zo indrukwekkend. En daarbij te bedenken dat deze gletsjer niet kleiner wordt! We gingen met een bootje de rivier op en kwamen we dichtbij de gletsjer, ik voelde me zo klein. Even een lunchpauze en daarna was het tijd om de gletsjer te beklimmen!! Aan het begin was het wel eng om over het ijs te lopen, ook al hadden we speciale ijzeren zolen onder onze schoenen zodat we niet uit konden glijden. Op het einde was ik het zo gewend dat ik alleen maar wilde springen van de ene ijs top naar de andere. Op het einde van de tour kregen we een whisky on the rocks, met uiteraard het ijs van de gletsjer Perito Moreno.

SAM_0571
Tijd voor wiskey on the rocks!! Gemaakt door: Annelies Verhagen

Altijd wilde ik al een keer naar Antarctica. Het lijkt me zo indrukwekkend om op een plek te leven die alleen uit ijs bestaat. Helaas moet deze droom nog even op zich wachten. Maar ik heb wel al een ‘klein’ voorproefje gehad; Perito Moreno.

Advertentie

3 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Theo schreef:

    In februari gaar we ernaartoe

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s