Wat vinden de Argentijnen van Maxima?

Ik kreeg meerdere malen het verzoek om iets te vertellen over wat de Argentijnen van onze koningin Maxima vinden. En ik kan vertellen dat de Argentijnen Maxima geweldig vinden, ze zijn trots op haar. Argentinië is natuurlijk een republiek en dat een Argentijnse dan koningin is geworden is een verhaal uit duizenden. Ze wordt dan ook ‘La Reina de Argentina’ genoemd, oftewel ‘de koningin van Argentinië’.


De roddelbladen staan er altijd weer vol mee. Vooral het Argentijnse tijdschrift Hola! kan Maxima maar niet vaak genoeg op de voorkant zetten. Maar de vraag is natuurlijk, waar schrijven ze over? Hola! Is een roddel- modeblad en schrijft vooral over de jurken en de sieraden die de koningin draagt. Ze wordt hier echt gezien als een mode-icoon. Verder sloeg ik laatst een roddelblad open en die stelde dat de koningin veel meer indruk maakt dan de koning. Hierbij werden verschillende foto’s weergeven met Barack Obama, Mark Rutte en anderen die allemaal naar de koningin kijken ipv. naar de koning. Dit is natuurlijk zo in elkaar gezet maar het laat wel zien hoe de Argentijnen Maxima (willen) zien.

Maxima

Een boek

Verder is er ook een boek uitgebracht door de Argentijnse schrijvers Gonzalo Álvares Guerrero en Soledad Ferrari. De titel van het boek is ‘Maxima, una historia real’ vertaald: ‘Maxima, een waargebeurd verhaal’. Het boek vertelt het verhaal van hoe Maxima koningin werd en beschrijft ook een stuk geschiedenis uit het leven van Maxima in Argentinië. Ik heb het boek nog niet gelezen, maar als ik het boek van iemand kan lenen, lees ik hem en laat ik jullie meer weten.

Fanpage

Hiernaast heeft Maxima ook haar eigen Argentijnse fan pagina op Facebook. Hier worden foto’s gedeeld en roddels verspreid waarop weer vele reacties worden geplaatst. De meeste reacties op foto’s zijn: ‘prachtig’, ‘wat is ze weer mooi gekleed’  en ‘ik ben trots op haar’. Het zijn alleen positieve roddels die geplaatst worden, het is ten slotte een fansite. Hier wordt ook altijd vol lof op gereageerd door de fans.

Ik kan wel stellen dat Maxima hier in Argentinië populairder is dan in Nederland. De tijdschriften staan er vol mee, het is het eerste wat ik hoor als ik zeg dat ik Nederlandse ben en oja haar Argentijnse fan pagina op Facebook heeft meer dan 5.000 likes!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s