Mijn favoriete Argentijnse reggae bands

Het is al een tijdje zomer in Nederland. Temperaturen tussen de 25 en 30 graden. Reggae muziek luister ik altijd op warme zomerdagen. En dan vooral de Spaansetalige reggae. Argentinië heeft vele reggae bands en allen met hun kwaliteiten. Hieronder deel ik met jullie mijn favoriete bands. Heerlijk om met dit zomerse weer te luisteren!


Los cafres

Los Cafres, een band die opgezet is in 1987. De meeste muziek die ze maken is reggae hoewel ze soms ook afwisselen met iets rock en ska. Het is de meest geluisterde reggae band in Latijns-Amerika! De meeste liedjes gaan over de liefde en verliefd zijn.. Zeker dit liedje Aire.. Heerlijk voor de zwoele zomer avonden .

 

Albums Los cafres

Frecuencia cafre (1994)

Instinto (1995)

los cifresSuena la alarma (1997)

Espejitos (2000)

¿Quién da más? (2004)

Vivo a lo Cafre (2003)

Hombre simple (2007)

Barrilete (2007)

El paso gigante (2011)

Alas canciones (2016)


Lumumba

De basis van deze band zijn twee broers en een gemeenschappelijke vriend. Wederom liedjes vol liefde en optimisme, maar ook zingen ze veel over de rasta cultuur. Het liedje dat ik hieronder deel is heerlijk om je dag vrolijk te beginnen: Si llueve en en un día feliz (als het regent op een vrolijke/gelukkige dag).

Albums Lumamba

Lumumba

 (1996) Lumumba

 (1997) Raices y Cultura

 (1999) Se viene el bum

 


Pak deze zwoele zomeravond een lekker, koud drankje en zet één van deze (of alle) aanbevolen video´s op de achtergrond!


Los pericos

Los Pericos, een groep vrienden die van reggae hield en zelf de muziek ging maken. En die liefde voor de muziek hoor je terug in de nummers.. Het is de Argentijnse reggae band met de meeste verkochte (reggae) albums. In 2006 hadden ze al meer dan 2.5 miljoen albums verkocht en meer dan 2000 concerten gegeven. Niets voor niets, ik zal zeggen; youtube ze en laat de albums lekker afdraaien. Ze zijn namelijk meerdere malen uitgeroepen tot de belangrijkste reggae band van Argentinië.

Albums los pericos

El ritual de la banana (1987)

King kong (1989)

los pericosRab A Dab Stail (1990)

Big Yuyo (1992)

Pampas reggae (1994)

Yerba buena (1996)

Mystic love (1998)

Desde zero (2001)

7 (2005)

Pura vida (2008)


Dread Mar I

Geweldig. Live is hij ook echt erg goed. Voor ik naar Argentinië ging liet een vriendin mij dit liedje luisteren… 100 keer geluisterd, heerlijk met dat Argentijnse accent! Mariano Javier Castro, geboren in de provincie Buenos Aires is zeker vandaag de dag de bekenste Zuid-Amerikaanse reggae artiest. Hij is jonger dan de vorige reggae bands en daarom ook wat frisser en diverser.. Luister zelf maar:

Albums Dread Mar I

(2005) Luz con los Mensajeros Reggae

(2005) Jah GuíaDreadMarLUNAPARK

(2006) Hermanos

(2008) Amor-Es

(2010) Vivi en do

(2012) Transparente

(2014) En el sendero

(2018) Caminaras Caminos


 

 

 

 

Advertentie

Één reactie Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s