Pan de carne; Ideaal recept voor speciale geledenheden

on

Dit is mijn 40ste artikel voor mijn blog. ¨Dat moet gevierd worden!¨ Voor mij bestaat er geen betere manier om iets te vieren dan een lekker etentje, een glas rode wijn en goed gezelschap; daarom maakten wij thuis dit heerlijke Argentijnse recept.


Argentijnen zijn gek op dit recept; het is ideaal om te maken voor een grote groep en het belangrijkste: het verrukkelijk! Pan de carne, letterlijk vertaald: brood van vlees. Zoals je op de foto kan zien lijkt het ook echt op een brood, maar het is gehakt gevuld met veel lekkers.  Ideaal voor speciale gelegenheden want het is redelijk makkelijk klaar te maken en geeft echt een wow-effect (in ieder geval aan mij!).

Ingredienten (voor vier personen)

  • Gas/elektrische oven
  • Ovenschaal
  • Plasticfolie
  • 800 gram gehakt (Het beste is om aan de slager te vragen dat hij het vlees twee keer door de draaier haalt)
  • ui
  • knofloof20180609_1715229101342691098117317.jpg
  • 4 eieren
  • peper/zout
  • oregano
  • Paneermeel
  • Olie/boter
  • Olijven
  • Mozzarella
  • Ham

Het recept

  1. Verwarm de oven op 200ºC
  2. Versnipper de ui en pers de knoflook mix deze, samen met het peper, zout en oregano met het gehakt.
  3. Hier voeg je al knedend twee eieren aan toe, het kan dan wat plakkerig worden en daarom voeg je hier paneermeel aan toe. Als je de mix niet meer plakkerig is, is hij goed.
  4. Rol de plasticfolie uit op het aanrecht en verdeel hier de gehakt mix over (mogelijk met een deegroller). Let op! Zorg ervoor dat de gehakt mix ongeveer 1 cm hoog is.
  5. Hierna leg je in het midden alles wat je lekker vind. In ons geval: ham, mozzarella, ei en olijven.

    20180317_2124016693150304062615829.jpg
    Pan de carne klaar om de over in de gaan. Foto: Annelies
  6. Daarna breng je, door het plasticfolie op te tillen het gehakt samen en vouw je hem dicht. Eenmaal dicht zoals op de foto (aan de rechterkant) kan je er optioneel nog wat tomatensaus over heen doen
  7. Vet een ovenschaal in met olie of boter en strooi hier ook wat paneermiddel over, zodat hij niet gaat plakken
  8. Let de pan de carne op de ovenschaal en zet hem in de oven
  9. Laat hem tussen 30/40 minuten gaar worden in een elektrische oven, als je een gas oven hebt, is hij natuurlijk sneller klaar (zo´n 25/30 minuten). Als je ziet dat het vlees van buiten gaar is, laat je hem nog 15 minuten langer in de oven gaar worden.

 

20180407_224417671474626.jpg
Inhoud die wij aan onze pan de carne hebben gegeven. Foto: Annelies

Iedereen geeft zijn eigen draai aan het recept, als je naast peper, zout en oregano andere kruiden wilt toevoegen kan dat natuurlijk. Hetzelfde geldt voor de inhoud, je kan dingen weglaten of toevoegen. Als je een lekkere variatie hebt gevonden laat het dan weten in een reactie!

*Lekker met aardappeltjes uit de over met rozemarijn en een tomatensalade. Natuurlijk moet er ook een lekker Argentijns rood wijntje bij, zo heb je een heel Argentijns diner!

Buen provecho! Eetsmakkelijk!

20180407_224221794107927.jpg
Klaar om van te genieten! Foto: Annelies

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Elsa Pelegrin schreef:

    El pan de carne es riquísimo!! A mi me lo ensenó a hacer mi suegra Lilia. Cuando lo preparo lo acompano con unas papas al horno

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s